Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja i Hofors till gemensam nämnd

Nu säger också kommunstyrelsen i Hofors ja till en gemensam nämnd med Sandviken och Ockelbo.

Fullmäktige i Ockelbo har redan röstat ja till att gå vidare med planen om en gemensam samhällsbyggnadsnämnd. Så har också fullmäktige i Sandviken gjort.

Även i Hofors var frågan uppe under senaste fullmäktigemötet men bordlades eftersom flera ledamöter behövde mer tid att tänka igenom förslaget.

Frågan togs upp under kommunstyrelsens möte i måndags. En övervägande majoritet röstade då för att föreslå fullmäktige att säga ja till att gå vidare med förslaget.

Om den gemensamma nämnden har Marie-Louise Dangart, S, kommunstyrelsens ordförande, till GD tidigare sagt:

– Jag tror att det är nödvändigt för att på sikt säkerställa servicenivå och kompetens för medborgare och företag.

Sverigedemokraterna, Moderaterna och Hoforspartiet reserverade sig mot beslutet.

Peter Hillblom från Hoforspartiet skriver på Hoforsbloggen att en gemensam nämnd kan innebära att de mindre partierna inte blir representerade.

"Man kan tycka att spelreglerna ändrats och även blivit en fråga om problem med demokratin. Vi har även haft farhågor att kostnaden för den nya nämnden kommer att öka. Att servicen kommer att försämras med tiden", skriver han.

Ett definitivt beslut tas på fullmäktigemötet i Torsåker den 15 juni.