Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jacob Gordin ertappad rattfull – "Jag har inga som helst problem"

Gävleprofilen Jacob Gordin har bland annat gjort sig känd för att ta avstånd från droger efter tidigare missbruk. För några veckor ska han ha backat in i en bil i Stockholm och sedan försökt köra från platsen, men stoppades av föraren i den påkörda bilen. När polis kom till platsen visade det sig att han var onykter.

Tv: Det här är Gävleprofilen Jacob Godin – se delar av hans framträdande från True Talent

– Jag hade tagit någon pilsner till maten. Som vilken svennepelle som helst. Jag har inga som helst problem. Det var den tyska snubben i den andra bilen som körde in i mig. Jag satt helt still. Sen kastade han sig ut från bilen, som nån jävla superman i spandexbrallor, en brandman, säger Jacob Gordin.

Det var 17.25 söndagen den 5 juni som en motorcykelpolis beordrades till Östgötagatan i Stockholm på grund av en lindrig trafikolycka. I den ena bilen satt Jacob Gordin och i den andre en tysk man. Jacob Gordin blåste positivt i en utandningskontroll som visade 0,2 milligram per liter, vilket motsvarar 0,4 promille.

– Det är den lägsta graden, ett bötesbrott. Jag hade ätit en bit mat och tagit en öl till bara. Jag sitter bara i bilen och väntar på min fru och så kör det plötsligt in en tysk brandman i bilen, säger Jacob Gordin.

Jacob Gordin Jakob har ett mångårigt drogmissbruk bakom sig och har själv gjort sin kamp mor drogerna känd. Han ser inte att händelsen står i konflikt med den bild många har av honom, som drogfri förebild.

– Jag har aldrig sagt att jag är nykterist. Utåt sett är jag ingen nykter människa, däremot inåt. Däremot har jag slutat med narkotika. Jag tar mina ADHD-mediciner, är symptomfri och sköter mig. Jag har begravt mina demoner. Men en pilsner eller ett glas vin kan jag ta. Det har jag gjort i tre års tid. säger Jacob Gordin.

MER TV: Jacob Gordin tävlade i en trekamp mot den lokala musikprofilen Elin Lindfors.

Som misstänkt för brott begärde han advokat Leif Silbersky som försvarare. En begäran som Stockholms tingsrätt avslog eftersom rätten inte ansåg att det behövdes en försvarare.

– Ja, det gjorde jag. Det är fan punk ju.

Han vill hellre prata om att han gör ett tv-program på Youtube till hösten, Referenskonsulterna.

– Jag kommer att bli punkarnas svar på Pekka Heino, Pekka fast mer partaj. Det handlar om sköna personligheter och att gräva fram historier. Folk kommer att gapa som gaffeltruckar.

Och så ska han ska gifta sig om någon vecka, den 16 juli.

– Jag är skitkär. Alla är välkomna till bröllopet i Allhelgonakyrkan, hela rockeliten kommer. Jag mår skitbra. Är i bästa form.

► Vår nyhetsapp är nu ännu bättre och personligare. Här laddar du ner GD-appen till din Iphone och här laddar du GD-appen till Android .