Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacqueline och Fantazie vann – och klarade kvalet

Gävle Ryttarsällskaps Jacqueline Larsson/Fantazie vann även den här helgen, men nu i Lätt A i Heby och ekipaget är kvalat till Medelsvår B.

Annons

Det var ett 2-dagarsmeeting i regional hoppning i Heby.

Lördag ponny:

– Det blev vinst i helgen igen, fast nu i Lätt A mot 40 andra ekipage, så nu är jag och Fantazie kvalade till att tävla Medelsvår B, berättar Jacqueline glatt.

Det var i klassen Lätt A A:0 1.00 meter som GRS-hoppet Jacqueline och Fantazie vann. Därmed är de kvalade till Medelsvår B 1.10. Gävle Ponnyklubbs Fanny Thyr/Okey Cokey kom femma i konkurrensen av 17 ytterligare felfria ekipage.

Fanny och Cokey kom sexa i föregående och inledande Lätt B Två faser A:0/A:0 bland 36 medtävlare, som också var dubbelnollor. Från Strömsholm kom vinnande Emelie Nykvist/Näsuddens Emma.

Gävle Ryttarsällskaps andra hopp Johanna Wachsmann/Marezzo var nära men räckte inte helt ända fram i klassens D-kategori, men ekipaget ska vara nöjt med andraplatsen i den 45 starter stora konkurrensen om de 12 placeringarna av de 23 dubbelnollorna. Det tredje GRS-hoppet Amanda Fröberg/Fortrock Cutetabs kom femma. Från Strömsholm kom vinnande Sandra Lindfors/Zoya JG.

– Vilken kanonhelg för oss Gävlebor i Heby, summerar Jacqueline.

Söndag häst:

Tierps RK, GRS och GPK hade placerade ekipage.

TiRK:s Rebecca von Knorring/Golfsport 3 kom femma i 1.20 A:0 som ett av sju felfria ekipage. Nybildade Sportriders HSF:s young rider Matilda Höglund vann med Cellana VH Schaarbroek över ytterligare 42 konkurrenter.

GRS:s Frida Rosén Åström/Majestic Divine kom åtta och Micaela Eriksson, som i år gått från ÄRK till GPK, tog 14:e placering av de 25 felfria i båda faserna A:0/A:0 i 1.10. Det blev hemmaseger genom ungdomsryttaren Sara Norrström med Bee Beatiful.

TiRK:s Stina Hellman/Athlet och Josefin Kolm/Audi tillhörde de 13 felfria vinnarna i inledande 1.00 bedömning A.