Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag älskar bilen och den frihet som det ger

Så fortsätt kör din bil med gott samvete. Bilen behövs – både i storstäder och för oss som bor utanför stadskärnorna, skriver Lars Beckman, M, riksdagsledamot Gävleborg

Bor du i  Gävleborg och har bil? Låt inte miljöpartiet socialdemokraterna och den mediala åsiktseliten göra så att du känner dåligt samvete för att du har bil och använder den. Snart har det gått fyra år med socialdemokraterna och miljöpartiet i regeringsställning. De har höjt bensinskatten, höjt dieselskatten, höjt fordonsskatten, försämrat reseavdraget och infört miljözoner som riskerar att stänga dieselbilar ute från våra städer. Redan innan miljözonerna ens införts i någon stad har värdet på alla landets dieselbilar skadats. Det kan handla om 10 000-tals kronor i minskat värde för människor som köpt moderna dieselbilar med miljöpremie i god tro. Istället har regeringen infört premier på elcyklar som enligt en färsk rapport från riksdagens utredningstjänst till största del används i Stockholm och andra större städer. Subventionerna som kommer att uppgå till 1.75 miljarder om inte regeringen byts ut finansieras av oss som blir på landsbygden med de höjda drivmedelsskatterna.

Det är sammantaget en politik som slår mot alla som inte kan gå, cykla eller ta tunnelbanan till jobbet. Det är en politik med udden riktad mot oss som bor i norr om Dalälven. Socialdemokraterna går till val på fortsatta skattehöjningar på bensin och diesel samtidigt som miljöpartiet till och med vill förbjuda försäljning av bensin och diesel i Stockholm till att börja med. Vi moderater går istället till val på att sänka skatten på bensin och diesel, stoppa kilometerskatten MP/S regeringen vill införa och ta bort flygskatten. Vi tänker ta ansvar för en sund miljöpolitik som också möjliggör att hela Sverige kan leva – även för oss som bor utanför Södermalm i Stockholm och som inte har tillgång till en bekväm och billig tunnelbana som går dygnet runt.

Så fortsätt kör din bil med gott samvete. Bilen behövs – både i storstäder och för oss som bor utanför stadskärnorna. Allt för länge har vi låtit en åsiktselit skuldbelägga den som använder bilen men det får vara slut med det nu. Det är utsläppen som ska bekämpas – inte bilismen och mobilitet! Vill du ha kvar möjlighet att köra bil i framtiden? Rösta då på Moderaterna i valet för en ny regering.

Lars Beckman, M

Riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel