Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag älskar också mitt jobb i hemtjänsten

Jag måste haka på "Vårdbiträde 0.2" som den 30/11 skrev att hon älskar sitt jobb.

Jag är vårdbiträde i hemtjänsten och jag älskar också mitt jobb. Det är tråkigt att människor har en sån nedvärderande inställning till våra arbetsuppgifter. De vet ingenting egentligen.

Jag har länge tyckt att vår verksamhet ska söka upp invånarna och bjuda in till föreläsning och frågestund för att ändra på förutfattade meningar. Jag har tack vare mina kunder lärt mig massor om livet. Skulle vilja passa på att rätta några av allmänhetens tankar om vårt yrke:

Torkar skit är det minsta vi gör. Vem som helst kan inte jobba med människor.

Man ska inte prata över huvudet på en gammal människa i sällskap med till exempel hemtjänst.

Personal som går in i väggen och sen ger sken av att det är ett slavyrke ska antingen jobba med nåt annat eller göra nåt åt sitt problem. Många passar inte in i yrkesrollen, men ska absolut jobba kvar. Då blir det väldigt fel också.

Om människor ska veta om de vill jobba med detta så måste de först älska människor, ha rätt inställning, förstå vad integritet innebär, vara flexibla, kunna samarbeta i team, vara lugna, kunna lyssna och "höra", ha tålamod, kunna föra en dialog, vara serviceinriktade, vilja bli proffs på sitt yrke, vara ärliga samt kunna arbeta utvecklande.

Detta stämmer inte in på alla. Man utvecklas naturligtvis med jobbet, men allt detta är en nödvändig grund att jobba utifrån.

Så snälla, tänk på vad ni säger när ni tror er veta vad det handlar om. Det finns inget negativt att säga om yrket om man uppfyller allt detta.

Den ni förnedrar är ju er själv i slutändan. Vi ska alla bli gamla – kanske. Tänk på det!

Helena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare