Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är tacksam men förvånad

Jag sitter på min altan och skänker en tacksamhetens tanke till Gavlegårdarna som gett mig möjligheten att bo i ett litet radhus med täppa. Det nyklippta gräset doftar härligt. Hundarna älskar att ligga i det svala gräset och titta på allt som rör sig. Jag har just plockat in persilja och rabarber. Min klematis blommar så otroligt vackert. Björnbär, blåbär och svarta vinbär ser ut att ge en härlig skörd till sensommaren. Tomaterna är redan på god väg.

Gavlegårdarna och vår fastighetsskötare är bara så fantastiska. Vi behöver inte hålla oss med egna redskap, för det finns att låna. Vi får målarfärg och olja för att underhålla altaner och staket.

Det gör mig därför så förvånad att se att mer än hälften av hyresgästerna struntar i att göra något alls i sina trädgårdar. Man ser alltför många trädgårdar där buskar aldrig klipps och växer okontrollerat, gräset är halvmeterhögt, staket och altaner ruttnar och rasar och en del tomter ser ut som soptippar.

Osökt kommer tanken: Varför väljer man att bo i ett radhus med trädgård när man inte har det minsta intresse av trädgårdsskötsel?

Mona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare