Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag försökte lyssna på Åkesson – är ni nöjda nu?

Jag skulle vilja ställa några frågor till er som förstörde Jimmie Åkessons möjligheter att föra fram sitt budskap vid sitt besök i Gävle i dag, fredag. Jag var där och försökte lyssna på vad Sverigedemokraterna vill verka för i EU.

Detta tycker jag är min rättighet som röstberättigad i Sverige och inte minst som människa, att få lyssna på vad alla har att säga och sedan kunna välja den jag tycker har de bästa förslagen för min och mina medmänniskors framtid.

Jag stod mitt på Rådhustorget och fick höra "vänsterkamraternas" oväsen och glåpord i stället för Jimmies synpunkter om EU-samarbetet, precis enligt Ung Vänster-ordföranden Elin Skalks instruktioner. Jag fick höra att alla sverigedemokrater är "äckelmänniskor", att "Jimmie ska grävas ner i jorden" etcetera. Vad Sverigedemokraterna vill och inte vill hördes däremot inte så mycket.

Nu undrar jag ju såklart hur jag ska rösta i kommande EU-val, när jag tydligen inte är myndig att själv höra och bedöma allas åsikter.

Tror ni själva att sådan aktivism som utspelade sig på Rådhustorget är bra för Sverige? Vem ska ha rätt att bestämma vilka åsikter som ska accepteras i samhället? Tänk om någon som inte är vänsterpartist skulle vilja avgöra detta.

Varför skulle just du, Elin, veta vad som är bäst för andra människor?

Är jag mindre värd än dig för att jag kan tänka mig att lyssna på vad Jimmie har att säga?

Jag fick rysningar när jag stod där i folkmassan och såg hur många människor bara i Gävle som i dag stod och spottade på de demokratiska värderingar som gör Sverige till ett av världens tryggaste länder att bo i.

Ni stod och kallade människor äckel för att de inte tycker som ni. Hur kan ni gå och lägga er i kväll utan en klump i magen, för alla människor ni tryckte ner i dag? Eftersom ni är bättre. Vet bättre.

Har ni inga känslor alls? Bryr ni er inte om andra än er själva? Tänk efter vad det är ni gör.

Andreas Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare