Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag gläds med Limpan

/

Det blev ett skönt slut på spelåret för Brynäs - och det var då för väl. Den här trepoängaren behövde laget. Enda missen var att Lindbäcks målnolla sprack i slutsekunden.

Annons

Det var jäkligt synd, då mål-Anders gjorde en stormatch och verkligen tog revansch på sina belackare.
Brynäs vann en komfortabel och odiskutabel 4-1-seger mot Rögle och befäste sin sjunde placering i tabellen inför 5.765 åskådare i Läkerol Arena.

över en månad sedan som Brynäs tog sin senaste trepoängare, 2-1 hemma lördagen den 29 november mot Timrå.
Inte undra på att det var både stor lättnad och härlig segerglädje i brynäslägret efteråt på årets näst sista dag.
Det märktes direkt att brynäsarna denna afton var mentalt fokuserade på att göra en bra insats - och verkligen hjälpa sin målvakt, vilket man inte gjorde senast mot HV 71.
Beslutsamheten fanns där, även om det direkt i upptakten visades upp ett par krampaktiga byten där det osade hett framför hemmaburen.
Men oj så viktigt det var för den hårt pressade Anders Lindbäck att redan efter 18 sekunder med plocken fånga Kenny Jönssons vinkelskott efter att landslagsbacken forsat fram på högerkanten.

en Rögle-chans kom efter 48 sekunder - men "Limpan" höll tätt och fick precis den start som han så väl behövde. Liksom hela laget.
Raka motsatsen till HV-matchen det, då det redan efter drygt fyra minuter stod 0-2 i baken.
Brynäskillarna visade redan efter inledningsminuterna var skåpet skulle stå.
På 24 röda sekunder prickades både 1-0 och 2-0 in efter 5.58 och 6.22 och det gav andrum och stor tillit i vad som gjordes på isen.
Brynäs hade fortsättningsvis full kontroll på matchen.
Hemmalagets samtliga spelare uppträdde med stort hjärta, en jäklaranamma-attityd som inte funnits på länge och åter var Brynäs ett lag som spelade för varann!
Underbart att se, och att kunnandet åter fanns där. Och som det visades upp för hemmafansen.

upp för Lindbäck, synd bara att det sprack i allra sista slutsekunder.
Det blev en lite klantig uppställning på en tekning och Mattias Sjögren kunde allt för fri få trycka in pucken i ena krysset bakom Lindbäck, som dessförinnan i spel sex mot fyra - Rögle tog ut sin målvakt Penker redan efter 16.30 - fullkomligt forcerat och bombat hemmakassen men Anders stred som ett lejon och tog allt.
Alla i Brynäs slet som djur, det spelades åter tight - vilket är ett måste för att lyckas i försvarsspelet - och det vanns närkamper framför båda målen som aldrig förr...
Jörgen Sundqvist var där den som främst visade vägen för alla övriga.

kunde mitt i gästernas press punktera tillställningen med att från mittzon slå in 4-0 i öppen målbur i spel fem mot sex. Det var Hempas sjunde mål i år.
Det målet kom efter 19.32 och hela arenan trodde - och unnade - verkligen Lindbäck i det skedet att få hålla sin första elitserienolla. Så bra som han varit matchen igenom.
Tyvärr sprack den, jättesurt förstås som det är att släppa in enda målet tiondelen av en sekund innan hesa Fredriks signal - men skitsamma i det. Bara att ta nya tag, Anders, och hålla nollan i nästa match istället.
Det roligaste och viktigaste av allt var trots allt att Anders Lindbäck - liksom hela laget förstås - i detta oerhört tuffa och utsatta läge kunde visa att det med stenhård vilja, kampmoral, stor beslutsamhet och stort hjärta (trots 4-0-ledning kastade sig flera spelare och täckte skott vid blå...) - att det går att komma igen efter en rad matcher utan seger och trepoängare. Och ta tre nya friska poäng.
Tack för det!

för en rad kvalificerade räddningar av hög kvalitet. Rögle vann exempelvis skotten med klara 38-22.
Men Anders var följsam i hela sitt agerande, visade stor reaktionssnabbhet på närskotten och med plocken var han helt omöjlig denna afton..
Anders visade kort sagt att han har ett bra psyke, han pallade för det oerhörda tryck som han haft på sig de två senaste dagarna efter HV-matchen och han visade framför allt prov på att han är en matchvinnare.
Jag gläds så inne vassen med honom, att jag faktiskt har lite svårt att sammanfatta hans fina insats så här direkt timmen efter matchen.

att Mads Hansen på sistone blivit sån målskytt, det blev två nya mål igen och nu har norrmannen prickat in tio elitmål detta spelår.
Hittills måste jag förstås säga, för det kommer garanterat fler på det nya året.
Mads gör sin absolut bästa Brynässäsong.
När Hansen gjorde ettan fick han stå helt omarkerad framför mål-Penker och stänka in ledningsmålet efter en snabb direktpassning bakifrån förlängda mållinjen av  Lauritzen.
Och när tionde målet kom, fem minuter in på mellanperioden, i spel sex mot fem under en avvaktande Rögleutvisning, var det Lauritzen och Sundqvist som förarbetade utmärkt.
2-0 var ett både mäktigt och tjusigt mål, bara 24 sekunder efter 1-0. Daniel Widing bryt in i anfallszon och bara nån meter över blå fick han på ett dundrande slagskott som den österrikiske målvakten bara hann se vina förbi sig upp i ena krysset. Det var Widings 13:e mål, efter det hårdaste skottet hittills.

hämtade sig sedan aldrig efter den chockstarten från hemmahåll. Ängelholmarna fick smaka på samma beska inledningsbakslag som drabbade Brynäs mot HV för bara två dar sedan.
I och med Brynäs viktiga trepoängare och att resultaten i övrigt i denna 36:e och sista omgång för år 2008 gick Gävlelagets väg har det nu sex poäng ner till Timrå som ligger närmast under slutspelsstrecket. Rögle finns också kvar på sin åttonde och sista slutspelsplats.
Men vad är att säga om Modo egentligen? Tala om krisgäng!
Serieledare som ö-vikslaget var i november, nu en månad senare - jumbo!
Det kan svänga oerhört fort när det gäller elitseriehockey.

: Ett tack för kamratskapet  till mångårige grannen på pressläktaren i gamla Gavlerinken och nya Läkerol Arena - och lycka till i framtiden till skrivarkollegan  Bengt "Pucken" Persson, som skrev sin sista krönika - och fick uppleva en skön seger för sitt kära Brynäs på årets nästa sista dag mot Rögle.

Men lova att inte bli för mycket dalkarl bara - och absolut inte leksing eller morait, bäste Pucken!

 

 

Mer läsning

Annons