Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har fått tydliga svar

Annons

Alltid en diskussion vad som kom först – hönan eller ägget. Staffan Strandh fortsätter att föra diskussionen om när och hur personalen involverades i processen kring utveckling av den dagkirurgiska verksamheten. Och kanske framför allt, att förslaget kom från tjänstemän och inte från personalen på kirurgen.

Frågan är om det är det viktigaste. Det torde handla om hur vi gemensamt kan få en mycket kvalificerad verksamhet att fungera än bättre och dessutom hantera än större patientgrupper.

Jag har fått uppradat ett stort antal anledningar till varför ett nytt steg borde tas. Med skäl som att kunna göra flera ingrepp, öka patientsäkerheten, kunna sköta vissa ingrepp som i dag har hanterats som akutkirurgi.

Utifrån det som presenterats har jag försökt ställa kritiska och ifrågasättande frågor. Jag har fått mycket tydliga svar. En från personalens sida ofta ställd fråga är om det finns risker att dagkirurgiska verksamheten på olika sätt smälter samman med den akutkirurgiska. Även där har vi fått tydliga svar.

Dessutom är jag trygg med att den kunniga och ansvarsfulla personalen har insett och ställer sig bakom de möjligheter som nu skapas. Jag hoppas också det inkluderar dig. För vidare utveckling krävs lagarbete från de allra bästa medarbetarna, alltså sådana som arbetar på dagkirurgin!

Carl-Ewert Ohlsson, C

Mer läsning

Annons