Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag hävdar motsatsen!

IPRED-lagen gör mig kluven.

Precis som vilken 19-åring som helst så är jag en flitig nedladdare av upphovsrättskyddat material såsom musik, filmer och spel. Jag är förmodligen hatad av alla möjliga skiv- och filmbolag. Vad mycket pengar de hade tjänat om jag i stället köpt hade allt. För det hade jag ju förmodligen gjort. Det är ju logiskt att om jag inte hade laddat ner så mycket så hade jag ju självklart köpt mer i stället.

Jag hävdar snarare motsatsen.

Under de senaste tre åren har jag köpt säkert 30 filmer, 15 spel och ett 50-tal skivor trots att jag har laddat ner. Jag väljer att lägga så mycket pengar jag känner att jag kan avvara på musik och det kommer jag alltid att göra, oavsett hur mycket jag kan ladda ner. Nedladdningen hjälper mig att hitta det jag verkligen tycker är bra så att jag i stället inte slutar köpa skivor eftersom jag inte har en aning om vilka skivor som är värda sitt pris.

Skapar nedladdningen orättvisa i samhället eftersom vissa väljer att bara ladda ner material medan andra köper det lagligt? Självklart är det orättvist, inget i samhället är rättvist.

Själv känner jag dock att jag får ut så himla mycket mer av en vara som jag har betalat för. Spelen blir roligare medan filmerna och musiken får sitt egna lilla samlarvärde. Det räcker med att en del av befolkningen känner som jag så kommer ni upphovsmän få snuskigt mycket pengar ändå, räcker inte det?

Ni upphovsmän som inte har blivit rika ännu, se fildelning som ett sätt att kunna sprida ert rykte. Utan denna ryktesspridning kommer de enda skivorna som köps vara Carolas julsamlingar.

Jag har alltid varit besluten om att rösta höger och har aldrig riktigt förstått hur man kan byta politisk uppfattning. Nu tror jag äntligen att jag har förstått det.

Jag tycker fortfarande att högern har den bästa politiken men att den här lagen införs så fort borgarna tar makten får mig att vilja ha bort dem från tronen snabbt. Just nu lutar det åt vänster för mig i valet 2010.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare