Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag kommer att fortsätta kämpa för cykelvägen

För snart två år sedan lovade politikerna samfälligt att arbeta för att det byggs en cykelväg mellan Sandviken och Järbo. När frågan var uppe i regionfullmäktige den 16 juni efter att vi från Sverigedemokraterna motionerat om det och under debatten framhållit vikten av bra trafiksäkerhet, miljö och folkhälsofördelar med en cykelväg röstade samtliga partier emot förslaget. Det är ganska anmärkningsvärt av flera anledningar, skriver Per Kihlgren, SD.

Tidigare under mötet hade övriga politiker talat sig varma om just bättre folkhälsa, vikten av bra cykelvägar och hur viktigt det är att vi värnar miljö och minskar utsläppen. Fast när det kom till skarpt läge var det ingen mer än vi från Sverigedemokraterna som levde upp från ord till handling.

Det var andra ord när GD den 8 september 2014 gjorde ett reportage när övriga partier var inbjudna och fick cykla mellan Järbo och Sandviken. Carl-Ewert Olsson från Centerpartiet var en av dem som talade sig varm om att arbeta för att det skulle byggas en cykelväg men i fullmäktige röstade han emot förslaget.

Andra politiker som i GD svor på att kämpa för att det skulle byggas en cykelväg var bland annat Socialdemokraternas kommunalråd Peter Kärnström som följde sitt parti och röstade emot att det byggs en cykelväg mellan Järbo och Sandviken.

Det är inte konstigt att människor har ett politikerförakt när politikerna lovar en sak och gör en annan sak. Frågan om att bygga en cykelväg som gör att cyklister slipper att dela väg med motorfordon är viktig och en fråga vi från Sverigedemokraterna kommer att arbeta för även om vi hade övriga partier emot oss den här gången.

För min del är det som jag lovar något som jag kommer att arbeta för, trots allt handlar det om mitt förtroende och som politiker är jag förtroendevald.

Per Kihlgren, SD

oppositionsråd Sandviken och regionfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel