Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag köper det ekonomiska läget..."

Annons

Hej Keb!
Jag har ofta reflekterat över Brynäs målsättning att satsa ungt och på sikt bli framgångsrikt.

Jag köper helt och fullt den ekonomiska strategin i det upplägget, absolut. Däremot är jag tveksam till att det i dagens hockey är möjligt att bygga ett riktigt bra lag på det sättet. Jag tror snarare att det är en strategi man kan hålla om man siktar på att vara ett mittenlag. Varför?
Jo, problemet med unga spelare som är bra nog att leda ett topplag är att de förr eller senare ofelbart kommer lämna klubben när de är färdigutbildade. Runt siså där 22-årsåldern. Dessa ska då ersättas underifrån, med spelare som ska utbildas och etableras. Vissa kommer falla bort, andra drar liksom föregångarna vidare.
Risken är alltså stor att man hamnar i en evig generationsväxling, istället för att utvecklas och bli bättre och bättre. För bara 10-15 år sedan var det mest riktiga stjärnor i Elitserien som drog till NHL, annars stannade man oftare i en och samma klubb. Nu är hoten fler, och klubbytena mer frekventa.

I Brynäs situation tycker jag att ledningen gör helt rätt, detta är på intet sätt någon kritik mot den linje man valt. Däremot tror jag inte att man ska hoppas för mycket på att Brynäs ska växa år för år och bygga någon form av storlag baserat på sina unga killar.
Jag tror tyvärr att i den krassa ekonomiska verklighet vi befinner oss i så är det mest medelmåttorna som blir kvar någon längre tid!Jag svarade på ett inlägg i går, som i stort sett handlade om samma sak - och måste be dej gå tillbaka på nätsidan och läsa det.

Mer läsning

Annons