Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägare åtalas – sköt kula rakt in i barnfamiljs hus

Småbarnsfamiljen var hemma och tog det lugnt när det plötsligt small till i huset i Valbo. Ett skott från ett kulgevär hade gått rakt genom husväggen och träffat trappen till övervåningen. Nu åtalas jägaren som sköt.

Annons

I tv-klippet: Se intervjun med familjen från den 23 oktober 2015.

GD träffade familjen i samband med händelsen som inträffade den 22 oktober förra året. Adam Fältström stod på övervåningen och skulle hjälpa sin sambo Rebecca Strand att få igång ett bandat avsnitt av tv-serien Grey's Anatomy när det small till.

– Jag trodde det var laddaren till Ipaden som small, berättade Rebecca Strand för GD.

Paret rusade ner till bottenvåningen där två av döttrarna befann sig. Då upptäckte Adam Fältström en kula i soffan och såg också ett kulhål några meter upp på väggen. Han ringde 112 och sa åt Rebecka Strand att hämta deras då åtta månader gamla dotter som låg i sin vagn på altanen. Därefter skickade han ut Rebecka och de tre döttrarna på framsidan av huset.

Det var ett skott från ett kulgevär träffat husväggen och gått vidare in i en stolpe i trappräcket. Skytten, en 69-årig jägare, hade stått på andra sidan en äng och siktat mot ett rådjur men missat.

Mannen åtalas nu för framkallande av fara. Åklagaren menar att jägaren handlat grovt oaktsamt och att skjutningen inneburit livsfara. 69-åringen medger själva händelseförloppet men nekar till brott.

Läs mer: Jägaren skulle skjuta rådjur men träffade villa

► Vår nyhetsapp är nu ännu bättre och personligare. Här laddar du ner GD-appen till din Iphone och här laddar du GD-appen till Android .