Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägaren skulle skjuta rådjur men träffade villa

/
  • Skottet gick in i ytterväggen och träffade en stolpe innan det föll ner på soffan i våningen under.
  • Adam Fältström stod mitt i skottlinjen men klarade sig tack vare stolpen. Rebecka satt i soffan när det small och flickorna var på nedervåningen.
  • Ett rejält hål i väggen vittnar om skottet.
  • Jägaren skulle skjuta ett rådjur men missade. Kulan gick 300-400 meter och in i familjens yttervägg.

Kulan gick rakt in genom ytterväggen. En stolpe räddade husägaren från att bli träffad. En jägare har erkänt att han avlossat ett skott mot ett rådjur och utreds nu för framkallande av fara för annan.

Annons

Rebecka Strand sitter i soffan och berättar. Precis så satt hon på torsdagseftermiddagen. Hon skulle titta på en film som sambon, Adam Fältström, var på väg att sätta på. Då small det plötsligt.

– Jag trodde det var laddaren till Ipaden som small.

Dottern Inez hade precis använd Ipaden och men lämnat den för att gå in till systern Olivia.

Rebecka och Adam rusade ner. Adam upptäckte en kula i soffan på nedervåningen och såg också ett kulhål några meter upp på väggen. Han ringde 112 och sa åt Rebecka att ta in Isabell, åtta månader, som låg i sin vagn på altanen. Han skickade ut Rebecka och de tre döttrarna på framsidan av huset.

– Jag är själv jägare och jag stack iväg och pratade med jaktledaren. Det är visserligen jakträtt på andra sidan men man får inte jaga där. Det finns inget kulfång och det ligger bara 300-400 meter från vårt villaområde.

Kulan gick in i väggen och fortsatte något uppåt där den träffade en stolpe.

– Hade inte stolpen varit där hade jag träffats. Jag stod mitt i skottlinjen, konstaterar Adam.

Familjens hus ligger idylliskt vid Gavleån i Valbo. Men dygnet efter skottet var allt annat än idylliskt. En av flickorna har ritat en teckning och vill veta hur skytten ser ut. Den andra dottern är helst i sin säng.

– Det har varit kalabalik.

När polisen kom till familjen kunde de med hjälp av skottvinkeln konstatera att skottet avlossats från en plats på andra sidan ån. De hittade jägaren, en man i övre medelåldern, som i förhör sagt att han skjutit mot ett rådjur men missat.

Polisen kommer att fortsätta undersöka omständigheterna och mannen är misstänkt för att ha framkallat fara för annan.

– Det är en tragisk olycka. Jag tror att den som sköt mår fruktansvärt dåligt nu, säger Rebecka.