Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämställdheten är inte säkrad

Så den manliga redaktionen på Gefle Dagblad menar att vi nu i Sverige lever i ett jämställt samhälle? I ett Sverige där en kvinna misshandlas var 20:e minut och där en kvinna våldtas varje halvtimme? Eller menar ni just i Gävle där Kvinnojouren i snitt får fem nya hjälpsökande varje vecka?

Ska vi nöja oss med rösträtt och inte bry oss om alla förnedrande klappar i rumpan, lägre lön, alla slagord som fitta, hora och slyna? De flesta kvinnor bryr sig inte om fjärrkontrollen som ni väljer att skriva om i två artiklar, fjärkontrollen kan ni behålla, det är jämställdhet vi vill ha!

Kampen är inte slut. Den har bara börjat. Tjejjouren Vulcana

Givetvis har ni rätt, det är långt kvar innan vi kan utropa att jämställdheten är här. Vi gjorde ett, uppenbarligen misslyckat, försök att skoja lite med könsrollerna samtidigt som kulturredaktören skrev en ironisk krönika på första sidan av de fem som vi ägnade åt internationella kvinnodagen. På de övriga fyra sidorna berättade vi om fyra kvinnor som framgångsrikt slagit sig in i manliga miljöer. Vi avslutade med en intervju med en forskare som långt ifrån höll med om att slaget om jämställdhet är över. Så som svar på era frågor: Nej, vi menar absolut inte att vi lever i ett jämställt samhälle.

Den manliga redaktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare