Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Bornestig ny socialchef

Jan Bornestig, 62, har fått tjänsten som ny socialchef i Hofors och med nära 35 års erfarenhet av jobbet som socialchef känner han sig trygg.
– Efter våra kontakter känner jag att det är en bra arbetsmiljö och det betyder mycket, säger han.

I fredags tackade Jan Bornestig ja till tjänsten som ny socialchef i Hofors kommun efter Gunn-Britt Grohp som går i pension.

– En erfaren och kompetent person. Jan Bornestig var den mest erfarne av alla sökande, säger personalchef Ulf Back.

Rekryteringen av den nye socialchefen har varit en lång process som startade redan i maj förra året. Det har varit många sökande och ett tiotal har intervjuats.

– Men vi är fullt eniga bakom Jan Bornestig, säger Ulf Back.

Sedan 1970 har Jan Bornestig jobbat inom socialtjänsten och från 1975 som chef för socialförvaltningar i en rad kommuner. 20 år var han i Jämtland och sju år i Dalarna innan han kom till Västkusten och Sotenäs kommun. I dag är han inhyrd av ett bemanningsföretag som ansvarig för handikappomsorgen i Ale kommun.

– Att det blivit jobb i många kommuner beror nog mest på att jag är nyfiken och tycker att man inte ska sitta för länge, säger han.

Att han blir 63 år på nationaldagen ser han inte som något problem. Han räknar med att jobba tills han blir 67 år. En fördel som han ser med Hofors är det geografiska läget. Det blir 45 mil närmare barnbarnen utanför Uppsala och yngsta dottern i Jämtland. sedan blir det nära till det nätverk han har i Dalarna efter sina år där.

Det har stormat kring honom ibland, något han inte tycker är så konstigt då han jobbat med utveckling av verksamheten. Alla politiska beslut med stora sparkrav har inte varit så lätta att uppfylla alla gånger.

Jan Bornestig räknar med att börja i Hofors vid halvårsskiftet. Hans nuvarande jobb åt Ale kommun upphör i början av juni.