Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo illa ute i herrtrean efter ny förlust

Järbo illa ute efter ny förlust
Det blev förlust med 3-1 när Järbo åkte till Rengsjö i en av de viktigaste matcherna den här säsongen och nu är Järbo riktigt illa ute med fem poäng upp till kvalplats.
– Tung förlust och det ser onekligen illa ut, men vi har absolut inte gett upp, sa tränaren Patrik Kihlström efter matchen.

Det märktes väl att det var två lag som var rädda att förlora och i stort behov av poäng då det blev många långbollar inledningsvis. Järbo var kanske aningen tryggare och vågade hålla lite i bollen men det var Rengsjö som tog ledningen. 1-0 efter en frispark som nickades i mål när målvakten gick ut för att ta den.

– Vi har pratat mycket om att dom är starka i luften så får dom ändå en chans och så sitter den, suckade Kihlström.

Med underläge i paus satte gästerna full fart i andra och förde spelet stundtals. Tobias Wanke satte också kvitteringen till 1-1 efter ett snyggt placerat skott intill stolpen.

– Det kändes bra då, vi hade spelet, skapade chanser där tex Robin Krantz inte får sätta dit den på sitt skott.

Det Patrik syftade på var ett vasst skott i insidan av stolpen men ett lag i motvind får inte såna med sig så ofta och så studsade den ut istället för i. Med kvarten kvar gjorde sedan Rengsjö 2-1 i ett snabbt anfall.

– Ja vi har ju pratat om alla dessa snabba omställningar Dom skulle vi inte gå på och så får dom både 2-1 och 3-1 på det.

Nu är Järbo näst sist med nio poäng och fem poäng upp till kvalplats och ytterligare en upp till Hofors ovanför strecket. Just Hofors är dessutom nästa motståndare för Järbo nästa söndag.

– Det är sådana här matcher vi måste vinna och nu måste vi ta sista halmstrået och vinna mot Hofors nästa helg, det är en vinna eller försvinna match, avslutade Kihlström.