Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo kollapsade – släppte in fyra mål på tio minuter

Allt såg så bra ut för Järbo i bortamatchen mot Strand. Ledning 1-0 med 10 minuter kvar. Då kom det stora raset. På tio minuter gjorde hemmalaget inte mindre än fyra raka mål och nu är spel i trean nästa säsong hotat.

Tre poäng och fem mål sämre målskillnad är gapet till Regnsjö på kvalplatsen. Tränare Patrik Kihlström var förstås besviken efteråt men vill inte ge upp hoppet ännu.

– Om man bortser från det tio sista minuterna i den här matchen så gör vi det jättebra. Vad som händer där på slutet är något som hängt med oss under hela säsongen. Vi gör misstag man inte får göra i trean och då straffas man. Men vi har chansen än och vi ska göra allt för att förlänga säsongen med ett kvalspel.

Robin Krantz var den som gav Järbo ledningen i den 15:e matchminuten och det var också bortalaget som hade det mesta av spelet. I den andra halvleken började Strand jaga mer och Järbo fick koncentrera sig på att kontra. Det såg ut att hålla hela vägen. Men så kom det så jobbiga slutet.

– Deras 1-1 föregås av misstänkt offside. Vi stannar kvar i det och ältar det lite för mycket och helt plötsligt så ligger vi under och målen bara ramlar in. Sett till matchbilden så är siffrorna helt missvisande anser jag. Men man har inte råd att gå ner sig som vi gör, säger Patrik Kihlström.

Med en match kvar har Järbo bara kvalplatsen att sikta in sig på. Regnsjö med tre poäng mer möter i sista omgången topplaget Bollnäs medan Järbo tar emot Mora. Blir det seger för Bollnäs och Järbo, avgörs dramatiken genom målskillnad.

– Jag tror absolut att Bollnäs gör sitt och kan vi spela fotboll i 90 minuter i stället för 80 så ska vi också greja vårt, avslutar Kihlström.