Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järboföraren "Budda" överlägsen i Kullingstrofén

Erik Wigren, med co-driver Johan Strid, tog en överlägsen klasseger när Svenska Rallycupen fortsatte med Kullingstrofén.

Annons

Årets tredje deltävling i cupen omfattade fem sträckor på tillsammans fyra mil. I vanlig ordning var det överfullt i startlistan, Svenska Rallycupen lockar i runda tal tre gånger så många startande som SM.

Järboföraren Erik ”Budda” Wigren har haft rejält bråttom tidigare under säsongen och Kullingstrofén blev inget undantag. Tempot räckte till en kassaskåpssäker förstaplats i den 17 man starka tvåhjulsdrivna klassen för C-förare. Sluttiden hade även räckt för att vinna B-klassen, där 37 deltagare gjorde sitt bästa för att lugga Wigren.

– Idag har allt fungerat klockrent och vi är supernöjda, sammanfattade Erik Wigren och Johan Strid efteråt.

Marginalen i klassen blev hela 34 sekunder till hemmaåkande Victor Bergsander/Jonas Eriksson. Inget snack om saken med andra ord.

Och det är det inte heller i det totala sammandraget för Svenska Rallycupen efter tre körda deltävlingar. Här toppar ”Budda” Wigren tabellen i B/C-förare 2wd på 51 poäng, efter att även har tagit hem spelet i Gästabudstrofén i Nyköping i början på juli (samt en tredjeplats i Rally Biltema i Karlstad månaden innan).

Skuggar närmast efter gör B-föraren Joacim Wigertsson, Kulling, tre poäng efter.