Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järboföretag isolerar slottet

Järboföretaget Svenska Termoträ har fått i uppdrag att isolera vindsbjälklag på 1 500 kvadratmeter på Stockholms slott.

– Det känns som ett stort förtroende, säger företagets ägare och grundare Reidar Berglund.

Annons

Det är husgerådskammaren och den sydöstra flygeln på slottet som ska få ny isolering i vindsbjälklagen. Uppdragsgivare är Statens Fastighetsverk och syftet med projektet är att förbättra värmeisoleringen och att åstadkomma en minskad koldioxidpåverkan.

Termoträ tillverkar isoleringsmaterial av träfiber från gran och tall. Det innebär att produkten både är framställd av en förnybar råvara och fullt återvinningsbar.

Materialet är inte helt okonventionellt i branschen och därför ser Reidar Berglund ett uppdrag av den här kalibern som ett erkännande.

– Vi har hållit på i många år och har bra kvalitet både på produkter och entreprenadutförande, säger han.

Företaget har över ett kvartssekel på nacken och från att inledningsvis ha haft en del problem har åratal av utvecklingsarbete resulterat i en produkt som håller – och efterfrågas. För någon lågkonjunktur märks inte i Järbo.

– Tvärtom. På hösten har vi alltid mycket men vi har investerat en hel del i fabriken och det indikerar väl att vi tror på en bra framtid, säger Reidar Berglund.

Termoträ har nyligen tagit en ny förpackningslinje i bruk, en investering som gjort att packningen gått från halv- till helautomatiserad.

På Stockholms slott har snickeriarbetena redan startat och på tisdag nästa vecka genomförs själva isoleringen med lösull.

Annons