Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jasmine är Gävles lucia

Jasmine Skarpfors heter Gävles Lucia i år.

Nu väntar en hektisk tid fram till kröningen den 13 december.

I år är tjugonde året som Gävles Lucia röstas fram berättade fjolårets Lucia Malin Berggren på Konserthusets scen. Sedan sprättade hon upp kuvertet med beskedet att Jasmine Skarpfors är den vinnande kandidaten.

Sedan var det paus i Gefle Drängars adventskonsert och hela tåget skyndade att byta om till särk.

En omtumlad Jasmine Skarpfors provade ut krona och linne. Hjärtat hade slagit i 190 på scenen i väntan på beskedet på scenen berättade hon.

– Det är en otrolig glädje, säger hon om att bli Lucia.

Hon tycker att den viktigaste uppgiften är att sprida glädje.

Fram till kröningskonserten i Heliga Trefaldighets kyrka på Luciadagen har hon, de tio tärnorna och fjolårets tåg ett fullspäckat schema med framträdanden på bland annat Ria, sjukhuset, kommunen och köpcentrum.

I januari ska hela gänget åka till Gävles vänort Jurmala i Lettland för att sjunga och besöka ett barnhem. Amanda Heikki, tärna i fjol, samlar tillsammans med två skolkamrater på Borgarskolan ihop pengar och saker till barnhemmet som specialarbete. I samband med besöket ska de överlämna alltihop.