Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteförvaltning söker nya chefer

SANDVIKENFrån och med årsskiftet ansvarar socialkontoret för Sandvikens äldreomsorg.

Annons
Den nya jätteförvaltningen behöver mer personal, bland annat ett antal chefer. Just nu pågår internrekrytering.
Efter nyår sjösätts kommunens nya nämnd- och förvaltningsorganisation. Kommundelsnämnderna försvinner för gott. Istället får kommunen sju nya nämnder som beslutar om sin egen ekonomi. Dessutom blir det fem förvaltningar. Störst blir kunskapskontoret. Nästa jätteförvaltning är socialkontoret med en budget på cirka 600 miljoner kronor och med ansvar för bland annat LSS, Familje- och indivividomsorg och äldreomsorgen. Ansvaret för det sistnämnda har tidigare legat på kommundelskontoren.

Högsta cheferna klara
Sedan tidigare är det klart vilka som blir de två högsta cheferna för den nya socialförvaltningen. Nuvarande socialchefen Yvonne Bäckius blir en av två chefer för det nya socialkontoret. Hon kommer att vara huvudansvarig för LSS/EPF samt för indvid- och familjeomsorgen. Olle Westling blir huvudansvarig för äldreomsorgen.
Dessa båda har under hösten arbetat fram ett förslag om hur det nya kontorets organisation ska se ut. Nu har de lagt fram en rapport.
Sex tjänster är nya i förslaget. Det handlar om tre samordnartjänster, en chef för hälso- och sjukvården, en chef för handläggarna och en utredningssekreterare. Dessutom ska man utse enhetschefer för de tre områdena äldreomsorg, LSS och Indvid- och familjeomsorg. Enhetscheferna ska formeras i tre olika grupper där de tre samordnarna ska ansvara för de tre olika inriktningarna.
- Det komplemenätra ledarskapet innebär att vi som chefer delar upp ansvaret för helheten, skriver Olle Westling och Yvonne Bäckius.

KARIN BERGKVIST