Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Javisst – nu kan du le brett, Frempong

Efter en tuff skadeperiod fick han äntligen chansen från start.

Då gjorde James Frempong jättesuccé – med framspelningar i toppklass till de två första målen.

Och fick stående ovationer från publiken.

– Det var inte direkt vad jag förväntat mig, flinade Frempong efter 4–2 mot Åtvidaberg.

Vi börjar där Frempong avslutade. Så här sa Gefle IF:s matchhjälte i sin sista mening när Sporten pratade med honom efter gårdagens hyperviktiga seger:

– Äh, det var helt enkelt en riktig jäkla urladdning. Vi bestämde redan från start att bollen skulle in.

Sagt och gjort. Redan från start såg GIF stekheta ut och satte högsta växel omgående – personifierat Frempong själv.

Redan på avspark snurrade han sig förbi Åtvidabergsförsvaret som stod och sov när han till sist dundrade bollen strax utanför.

Östgötarna tryckte på snoozern – och fortsatte sova.

Två minuter senare kom utdelningen. Vi låter Frempong själv beskriva målet.

– Jag fick bollen och tog mig in i straffområdet. Sedan stannade jag upp och såg direkt en lucka mellan deras försvarare. Så det var bara att slinka in där emellan och passa in till Lantto.

1–0 redan efter en minut och 21 sekunder. Men den magiska inledningen trollades bort lika snabbt när Sebastian Senatore utvisades redan i den femte minuten.

Trodde de 3 227 åskådarna.

Men Gefle IF fortsatte att gasa. Trots en man mindre skapade laget en uppsjö vassa målchanser. Men det skulle dröja 50 minuter och tre jättelägen till på nick innan tvåan kom.

James Frempong med säsongens bästa inlägg träffade rakt på Orlovs panna och anfallaren – som dittills slitit som ett djur ensam på topp – kunde enkelt nicka in 2–0.

– Sedan vet jag inte vad som händer. De får 2–1, vi gör 3–1 och sen bjuder vi på ytterligare en reducering. Tänk om de hade kvitterat också. Det skulle ha känts riktigt orättvist. Och onödigt, säger Frempong, som sedan byttes ut i den 68:e minuten.

Och fick stående ovationer.

– Det var inte direkt vad jag förväntat mig. Men det var riktigt kul.

• Hur känns det att du inte haft möjlighet att visa upp ditt spel förrän nu med tanke på skadan?

– Det har varit frustrerande. Jag har haft lite otur där knäskadan har satt käppar i hjulet. Men jag visste att den här chansen skulle komma och att jag kan vara med och bidra. Det är min spelstil, att utmana, och i dag gick det bra.

Frempong hyllades dessutom av tränaren Urban Hammar.

– Han kommer från en fin försäsong och blev sedan skadad. Så jag visste att han hade det här spelet i sig. Det kommer inte som någon överraskning. Han infriade förväntningarna med råge.