Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jehovas vittnen arrangerar ny sammankomst i Gävle – i mindre omfattning

Precis som i somras ska Jehovas vittnen ha sammankomst i Gävle nästa år – men det blir inte i samma omfattning.
– Vi kommer att vara i Gävle en dag i stället för tre och temat blir en fortsättning på årets, säger Görgen Olofsson, medieansvarig på Jehovas vittnen.

Under tre dagar i somras arrangerade det religiösa samfundet Jehovas vittnen religiösa konferenser i Gavlerinken med tal, filmer och andra gestaltningar av ett bibliskt tema som då blev "Ge inte upp!".

Nästa år läggs en av de stora sammankomsterna i Sundsvall av geografiska skäl, men vårens mindre konferens som är under en dag kommer att hållas i Alfahallen i Gavlehovshallen i Gävle.

– Det kommer att vara en stor konferens i Stockholm nästa år och därför är det bara norra Sverige som samlas på den här konferensen och då ligger Sundsvall bättre till geografiskt. Temat till de stora konferenserna är inte klart än, men i Gävle blir det en fortsättning på sommarens sammankomster med lite mer specialinriktning. Det ska bli spännande, säger Görgen Olofsson.

Omkring 1 300 Jehovas vittnen väntas till Gavlehovshallen och datumet för sammankomsten är lördagen den 21 april (klockan 9.30–16).

LÄS OCKSÅ:

10 000 Jehovas vittnen samlas i Gävle under två helger – "Vi brukar vara lätta att ha att göra med"

Rekordstort religiöst möte – 10 000 Jehovas vittnen samlas i Gavlerinken

Plus: Som Jehovas vittnen hoppar Jenny och Markus över julen: "Jesus uppmanar oss inte att fira"