Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper och Anna var värda bättre

Första akten tvingas jag tyvärr dra ett streck över. Ljudet var lågt ställt, dialogen på scenen ekade mot det höga taket i en relativt tom lokal (bara cirka 70 personer i publiken) och skämten nådde inte fram.

Annons

Förmodligen hade showen gjort sig bättre på ”hemmaplan”, hos Gasta på A-krogen.

Bristerna var naturligtvis inte komikerduon Jesper Odelbergs och Anna Siekas fel, men hur var det egentligen med soundchecket? Vissa i publiken funderade faktiskt på att gå hem i pausen och några gjorde det också.

Efter vissa påpekanden om detta missförhållande och ett personligt platsbyte, blev det betydligt bättre i andra akten. Det var dom mycket väl värda, Anna och 20-årsjubilerande Jesper.

Veteranen i stand up-(eller snarare för hans del) sit down-branschen levererade både nytt material och sina ”greratest hits”. Jespers vassa tunga fungerar fortfarande lika bra som tidigare och hans berättelser om dråpliga vardagssituationer lockade till både tankeverksamhet och åtskilliga skratt. Humorn är ett strålande vapen i påpekanden och protester om orättvisor och försomar i samhället.

”Gävle är landets mest tillgängliga stad”, skrockade Jesper och fan vet om han menade allvar. Hur som helst brukar ”kvoten” vara fylld, enligt dörrvakterna, när han är på väg in på en krog i exempelvis Stockholm.

Jesper headbangade tillsammans med Anna Siekas och båda akternas intro gick även i rock’n’rollens tecken med Lulu sjungande ”Shout” från tidigt 60-tal.

Anna är på rätt väg i komikerbranschen. Hon är ett yrväder på scenen som inte drar sig för att skoja om det mesta. Att Jesper funnit henne som en själsfrände är lätt att förstå när man ser de båda i samspelet på scenen och det kändes härligt när hon lockade upp honom ur rullstolen för en stilla dans.

”Odelberg & Siekas” hade varit värd ett bättre tekniskt arrangemang och en annan miljö. Svårigheterna att boka biljetter gynnade uppenbarligen inte publiktillströmningen.

Vem som vann duellen? Ingen eller båda två...

Stefan Andersson

Annons