Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica gör succé med hyllning till lastbilschaufförer - "jag sparkar av mig träskorna och sen lägger jag in en stor prilla"

I slutet på maj lade Jessica Bohlin från Hamrånge ut låten "Nu drar vi på". En hyllningslåt till sina brorsor och pappa som alla är lastbilschaufförer. Efter över 40 000 streams på några veckor hoppas hon återupprepa succén med låten "Galen i dig" tillsammans med producenten Rasmus Gozzi från Uppsala.

"Jag sparkar av mig träskorna och sen lägger jag in en stor prilla. Högtalaren vrålar, jag gasar på, innan jag tar min 45:a". Textraden sjungen med hes och uttrycksfull röst är hämtad från Jessica Bohlins "Nu drar vi på" - en vardagsskildring från livet som lastbilschaufför. Yrket som hennes storebröder och far har - i det gemensamma åkeriet Bohlins Trucking.

– Det är en hyllning till alla lastbilschaufförer. Jag ville ge dem något tillbaka och väcka uppskattning för det arbete de gör, säger Jessica Bohlin, 20, som skrivit låten.

Tv-klippet: Jessica Bohlin och Rasmus Gozzi berättar om sin nya låt som du även får höra en exklusiv förhandslyssning av.

Hon lade ut den på Spotify 27 maj och nu är den uppe i 43 000 spelningar. Mycket för att vara en oetablerad artist. Producenten Rasmus Gozzi, 23, från Uppsala ramlade över "Nu drar vi på" på Spotify och fastnade för Jessicas röst och den klistriga refrängen. Han hörde av sig på Facebook. Kort därefter skickade han instrumentalen till deras första gemensamma låt "Galen i dig" som Jessica brainstormade fram en sångmelodi till. Av en slump när hon satt i en lastbil på väg till Sundsvall.

Tre veckor senare träffas vi på nya Waynes i Gävle. Det känns som om de känt varandra länge, även om samarbetet är färskt.

Jessica tog studenten från Vasaskolans musiklinje i fjol. Efter det tävlade hon i Svensktoppen Nästa med låten "Let's Help Each Other Through The Night".

Rasmus Gozzi är självlärd musikmakare som även jobbar med Dogge Dogelito (känd från The Latin Kings), Louise Andersson Bodin (känd för bråket med Adam Tensta och sina träningsvideos på bred värmländska), Sandra Reiche (bikini fitness-mästarinna, modell, bloggare - också från Värmland) och Basti Woods (sjöng refrängen till Basshunters "Now You're Gone"). Låtarna han ligger bakom har namn som "Haffa guzz", "Vi drar till Magaluf" och "Snoppfri inkorg".

30 juni läggs Jessicas och Rasmus första samarbete "Galen i dig" ut på Spotify och andra digitala plattformar. En sommarhit, mer elektronisk än det Jessica tidigare gjort sig känd för. Planen är att invänta och se hur det går och ta nästa steg därifrån.

– Jag vill fortsätta samarbeta med Jessica. Jag tycker hon har en fantastisk sångröst. Det är en röst man kan känna igen, säger Rasmus.

Det finns tankar på att söka till Melodifestivalen nästa år. Scenariot är då att Jessica sjunger refrängen och Dogge rappar verserna.

Country ligger Jessica varmt om hjärtat och skulle hon vara tvungen att välja en genre att hålla på med ligger det soundet nära till hands. Men ny i musikbranschen som hon är tycker hon det centrala nu är att testa på olika stilar och hitta sitt uttryck först. Och spela mer live.

– Jag kommer vara mig själv och köra på som jag är. Det är nog bra att inte tänka för mycket, säger Jessica.

– Det viktigaste är att ha roligt och vara sig själv, säger Rasmus.

► Vår nyhetsapp är nu ännu bättre och personligare. Här laddar du ner GD-appen till din Iphone och här laddar du GD-appen till Android.

Rasmus GozziSpotify och Facebook.

Jessica Bohlin gästar P4 Gävleborgs program Eftermiddag fredag 1 juli med start vid 15-tiden.

Nils Palmeby 026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se