Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobb mot mobbning gav pris

Cecilia Norman, 15 år, fick i går strax före matchstart på Strömvallen ta emot årets stipendium mot mobbning instiftat av företaget El-Teknik.
– Jag fick värsta chocken först. Sen blev jag glad, säger hon.

För två år sedan firade El-Teknik 25-årsjubileum.

– I stället för att lägga pengar på en massa blommor, uppvaktning och sånt tänkte vi att vi ville göra något som gör nytta. Då bestämde vi att vi skulle samla in pengar till en stipendiefond mot mobbning i stället. Det görs alldeles för lite mot mobbning och talas väldigt lite om det, trots att det även förekommer bland vuxna och på arbetsplatser. Om vi uppmärksammar det i unga år kanske det följer med i vuxen ålder, säger Hans Engvall på El-Teknik.

Stipendiet på 5 000 kronor ska delas ut årligen till unga i Gävle kommun i åldern 13 till 16 år som jobbar mot mobbning. Förra året var det Non Violence från Stora Sätraskolan som fick stipendiet för sitt arbete med att få ungdomarna i Sätra att skriva på ett antivåldskontrakt.

I går delades stipendiet ut för andra gången. Det var Cecilia Norman som fick ta emot checken i sedvanligt jätteformat. För några veckor sedan gick hon ut åttan på Sofiedalskolan i Valbo.

Cecilia nominerades av BIG på skolan för att hon har modet att vara en god kamrat och förebild. ”Hon har sin egen stil och struntar i vad andra tycker. Även om hon kan bli utsatt själv så kan hon säga ifrån. Hon bryr sig om hur andra mår och ställer alltid upp.”, skriver Sofiedalseleverna i motiveringen.

– När de ringde och berättade att jag varit nominerad och vunnit det här fina priset så stannade mitt hjärta upp en sekund. Jag blev så glad. Men allt jag gjort är ju att hjälpa mina kompisar så gott jag kan, säger Cecilia.