Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jocke Blomquist på väg till allsvenskan?

Joakim "Jocke" Blomquist, som förra säsongen var en av Strömsbergs främste lirare när laget överraskade i fotbollstvåan, är på väg mot spel i allsvenskan.

Den här säsongen har Jocke spelat för Täbyklubben IK Frej i norra fotbollsettan. Även här har han visat sin målfarlighet och trots att han på grund av en lårskada tvingades vila i fem omgångar, vann han skytteligan för Frej. I norra fotbollsettan tog han en fjärdeplats i skytteligan.

Jocke är en lirare som verkligen har klippet i steget och därtill alltså mycket målfarlig.

Nu har också ett par allsvenska klubbar och en handfull klubbar i superettan fått upp ögonen för 25 årige Jocke Blomquist.

– Ja, det stämmer både Helsingborg och Halmstad har hört av sig och jag ska provträna och provspela för båda klubbarna, det känns naturligtvis jättekul och det ska bli spännande, säger Jocke. Som snabb och målfarligt i position höger yttermittfältare har han varit mycket besvärlig för motståndarförsvaren de senaste säsongerna.

Redan som 16-åring tog Jocke plats i Strömsberg A-lag, som då lirade i fyran. Han har också gjort två säsonger för Gimo i fotbollstrean.

Men när Strömsberg vann fyran och tog steget upp i trean kom Jocke tillbaka till klubben.

Efter bara två säsonger i trean toppade Strömsberg och tog det historiska steget upp i fotbollstvåan. Så högt hade aldrig Strömsberg spelat tidigare.

Laget gjorde en strålande säsong som nykomling och tog tredjeplatsen i sluttabellen.Den prestationen hade också Jocke stor del i och tog då en silverplats i skytteligan efter klubbkompisen Björn Berglund.

– Det gick mycket bra för både mig och Strömsberg.Den senaste säsongen med Frej är jag också mycket nöjd med, säger Jocke, som med spänning ser fram emot att få lira ännu högre upp i seriesystemet.

Naturligtvis ska det bli intressant att följa den snabbe och målfarlige "Strömsbergarens" vidare utveckling inom fotbollen.

SÖREN ÅKERMAN
Tel. 026-15 93 80
sporten@gavlenyhetsbyra.se