Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jodå, alliansen vill också bygga hall

Gävles friidrottare verkar vara valets stora vinnare – oavsett hur det går.

I går lovade de rödgröna en ny hall, i dag gör moderaternas Niclas Bornegrim detsamma.

Bornegrim är också speaker på Gefle IF:s hemmamatcher i allsvenskan, men där får han inte prata politik, det förbjuder Svenska fotbollförbundet. Han får göra det här i stället:

– Vi moderater lovar en ny friidrottshall inom fyra år, det är så lång tid det tar om man ska bygga nytt med bygglov och annat. Ska det gå fortare måste vi titta på en ombyggnation av någon befintlig hall.

Samtidigt är han irriterad, nej förbannad, över socialdemokraternas utspel härom dagen.

– De har hållit på i 20 år utan att något har hänt och det kommer inte hända något den här gången heller. Det är bara valfläsk, och så fult av Lars-Göran Ståhl att komma med ett sånt utspel sista veckan före valet. De vilseleder Gävleborna, säger en upprörd Niclas Bornegrim, som också förtydligar vad som kommer hända om alliansen vinner i kommunalvalet.

– Vi kommer driva frågan om Strömvallen, att göra den till en riktig arena och inte någon landsortsarena. Vi kommer driva frågan om friidrottshall och frågan om en ny multiarena. Och framför allt kommer vi satsa mer pengar på de barn och ungdomar som håller på med idrott.

Och så raskt över till dagens andra viktiga händelse, utöver valet – GIF:s match mot Brommapojkarna.

Hur kommer det gå för GIF, klarar dom att hänga kvar?

– Jag tror dom fixar det, men det är ett riktigt getingbo där nere. Det sitter mentalt, i skallen på grabbarna, men mot BP ska vi bara vinna.