Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jodå, det lyser hos Lena i år också

GÄVLE Hon hade tänkt strunta i det i år, försäkrar Lena Åström, men påstötningar från vänner och bekanta gjorde att hon ändrade sig.

Annons
Därför lyser tusentals lampor upp huset på Bönavägen 142 den här julen, precis som andra jular.
- Folk började fråga om jag inte skulle sätta upp lamporna. De hade åkt förbi och blivit så besvikna när det inte fanns några lampor, sa de. Så då satte jag upp dem ändå, med lite hjälp av Bronson, säger Lena Åstöm.
- Det värsta är när man satt upp alltsammans och så upptäcker en bit som inte fungerar.
I ett tiotal år har familjen Åstrand-Murphy smyckat sitt hus. Det är ingen slump att huset på Norrlandet vid jultid ser ut som om det låg i Disney world. Lena har hämtat sin inspiration därifrån.
- Vi har bott i Miami och har varit där mycket. Det finns en liten stad där, där allt är täckt av lampor. Helt fantastiskt, säger hon.
Det är inte bara utsidan av familjens hus som är julpyntad. Lena Åstand pyntar mycket inomhus också. Men trots att vardagsrummet fyllts med girlanger, julgrupper och julljus försäkrar Lena Åström att i år har hon inte alls pyntat lika mycket som vanligt.
- Jag har fem kartonger med pynt kvar på vinden, säger hon.

Ingegerd Sörgard