Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Boding en riktig goding i samspel med symfoniorkester

Alltid lika spännande och mäktigt när pop och rock möter den klassiska musiken i form av en symfoniorkester. Efter söndagskvällens konsert på den gamla Folkets Hus-teatern i Sandviken finns det ingen anledning att ändra på den åsikten.

Johan Boding trivdes uppenbarligen tillsammans med Sandvikens eminenta orkesterförening, som för övrigt firar sitt 80-årsjubileum innevarande år. Amatörer som spelar som proffs, inte minst denna gång under ledning av den spektakuläre dirigenten Ulf Wadenbrandt (som senare i höst ska turnera med Robert Wells och Gävlesymfonikerna).

Ute stod regnet som spön i backen, inomhus så spred ljuv musik och värme om man kan sin pop/rock-historia. Här fick vi Abba, Beatles, Robbie Williams, Ted Gärdestad, Simon & Garfunkel och Deep Purple ("Smoke On The Water", Wow!) i en skön blandning. Nya arrangemang som satt som hand i handsken och vem kan motstå en låt som "A Whiter Shade Of Pale"...? Ståpäls skulle Gunde Svan ha uttryckt saken.

Johan Boding har verkligen en högklassig pipa, möjligen är han underskattad. Han kan verkligen sin Queen/Freddie Mercury, fast det visste vi ju förut, men också Sir Paul McCartneys "Eleanor Rigby" och "Live And Let Die" i respektfulla versioner.

Hela symfoniorkestern förstärkt med slagverkaren Mathias Dahl, gitarristen Göran Berencreutz, basisten Rasmus Diamant och pianisten Håkan Jonsson ska ha alla möjliga applåder för sina insatser. Och mer kommer framöver under höstsäsongen med olika typer av konserter: Mozart, opera med Orphei Drängars veteraner och en julkonsert med körer från Sandvikens församling.