Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Larsson om framtiden

Någon hade sett Johan Larsson i Göteborg och så var en övergång till Frölunda i det närmaste en sanning.
– Farsan sprang Göteborgsvarvet. Mer var det inte. Det är nästan helt klart att det blir Buffalo en säsong till, säger den förre Brynäsforwarden.

Det finns nog inte ett SHL-lag som inte skulle vilja ha 22-åringen i sitt lagbygge nästa säsong. Brynäs sportchef Stefan Bengtzén inkluderat.

– Jag har väl inte så mycket kontakter kvar i Gävle nu och följer inte med så bra vad som händer. Men vi pratades vid någon gång i vintras.

Det var då han funderade som mest och bäst över sin framtid i vintras när han harvade på i AHL-laget Rochester Americans. Men så blev han uppkallad till Buffalo och blev helt ordinarie sista halvan av säsongen med 16 poäng (6+10) på 39 matcher.

– Hade jag inte fått den chansen hade jag förmodligen tittat på andra alternativ antingen hemma i Sverige eller Europa. Men helst vill jag spela i NHL och nu blir det troligen en lösning med Buffalo ytterligare ett år, säger Johan.

Först spelade han mest i fjärdekedjan med begränsad istid men fick mer och mer förtroende av coachen Ted Nolan. På slutet var Larsson till och med i lagets ledande kedja tillsammans med Tyler Ennis och Matt Moulson. Då levererade han hyggligt med poäng också.

– Jag hade några tuffa år där jag inte fick så många chanser i NHL men visst gav slutet av den här säsongen mersmak och jag siktar absolut på att åka tillbaka.

Buffalo var ett av NHL:s sämsta lag och var inte ens i närheten av att ta sig till slutspel. Därför blev det en tidig semester för Larsson som nu är hemma på Gotland.

– Det är skönt att vara hemma ett tag. Det blir till att köra hårt här under sommaren. Jag har bra förutsättningar här på ön och behöver inte ta mig någon annanstans. När det blir is i hallen kan jag köra där också.

Hans namn fanns uppe till diskussion när Pär Mårts skulle ta ut VM-laget. Larsson fick dock ingen biljett till slut.

– Det var inte så mycket att säga om det. Visst hade det varit roligt men min säsong över lag hade nog varit lite för mycket upp och ner.

Nu är målet att på allvar slå sig in i NHL.

– Förhoppningsvis får jag chansen redan från början och göra en hel säsong. Jag ska i alla fall kämpa riktigt hårt för att det ska bli så.

Brynäs eller SHL känns i alla fall inte särskilt aktuellt just nu.

– Man ska aldrig säga aldrig men jag hoppas spela länge till där borta, avslutar Larsson.