Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan ryggar inte för isträning

GÄVLEAsplund med på Brynäs ispremiär.

Annons
I går var det en del som kom tillbaka till jobbet efter semestern, kan man tänka sig.
I dag är det brynäsarnas tur, men här handlar det inte om att återvända från nån semester direkt.

Efter många långa löppass på myrarna vid Rörberg väntar ispremiär i Mora - och det kan man väl ändå kalla att återvända till jobbet på nåt sätt.

Alla utom nya målvakten Jamie Ram, hemma i Kanada med frun som väntar barn, åker med. Ja, till och med Johan Asplund som kämpar för att komma tillbaka efter sin ryggoperation.

- Han byter om och finns med på isen. Däremot blir det ingen hårdkörning förstås, säger assisterande tränaren Gunnar Persson.

Svettigare kan det bli för de två andra målvakterna som följer med Brynäs på första träningslägret, unge Joakim Lundström och Kent Elfsberg, det tillfälliga lånet från Tierp.

- Det är nyttigt att få vara med en sån här gång, säger Gunnar Persson, tänker på framtiden och främst då på superlöftet Lundström.

Brynäs tränar ett pass i dag, två pass på onsdag och torsdag och ett på fredag. Däremellan blir det...

- ...en massa möten. Eftersom Esko är ny tränare blir det bland annat snack om hur vi ska spela och vilka regeländringar som tillkommit.

Börjar i Sandviken
Första matchen får Brynäs vänta på ett litet tag till. Den premiären sker i Sandviken den 7 augusti, motståndare är Bofors.

Ni ser det fullständiga försäsongsprogrammet här intill.

MAGNUS HÄGERBORN