Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John Houdi levererar alltid

"Grande finale" löd rubriken inför onsdagskvällens säsongsavslutning på den populära stand up-klubben Gasta. Och så blev det. En riktig kanonkväll där entertainern och magikern John Houdi fick sista ordet.

Annons

Jag såg honom för ett år sedan och skrattade så att jag fick ont i magen. Han var nästan lika bra denna gång, delvis med publikens hjälp i slutklämmen då han körde sitt patenterade buktalarnummer ihop med en lokal kille som presenterade sig som Örjan.

John Houdi värmde upp med dels ett korttrick och sedan ett annat med ett ägg som både försvann och kom tillbaka i en liten duk. Fingerfärdigheten är imponerande, minst sagt, cch de roliga, improviserade kommentarerna satt perfekt i vanlig ordning.

Efter inledningen med hemmaklubbens Peter Drake, som går från klarhet till klarhet i stand up-branschen, tog dalakillen Thomas Eriksson över.

Och som han gjorde det – med en energi som kunde lysa upp hela den gamla delen som fortfarande bör kallas för Alderholmen. Med det bevingade uttrycket carpe diem både öppnade och knöt han ihop säcken.

Rutinerade Martin Soneby blixtinkallades i stället för sjuke Mikael Koppelman och stockholmaren förklarade på ett lustigt och fysiskt sätt varför han rycker Kanal 5-serien "Tunnelbanan" är hans favoritprogrram på teve. Både fyllisar och ordningsvakter fiick sina fiskar varma.

Gasta kan blicka tilbaka på ännu ett högklassigt år och de båda starka männen Stefan Söderblom (i bättre form än Årsundakollegan Emil Jönsson just nu) och Hans Carstensen firade detta i ord och ton. Den sistnämnde slog till med en jullåt: "Njuren är här"...

Efter nyår är Gasta tillbaka med nya friska tag , var så säker. Sveriges stand up-elit vill inget hellre än att komma till Gävle.