Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joons starkast i Råsjö Race

Johannes Joons knep en segerpokal i Råsjö Race på lördagen.
20-åringen från Skutskär vann Grupp E-klassen med nära tolv sekunder i rygg på härjedalingen Ola Thyllman.

Annons

Råsjö Race arrangerades av SMK Hälsinge i skogarna mellan Hudiksvall och Ilsbo. En 2,5 mil lång sträcka kördes två gånger.

I Grupp E parkerade Johannes Joons, med Rebecca Engvall som kartläsare, som trea i ”halvtid”, 13 sekunder efter ledande Ola Thyllman. Men efter en bättring med tjoget jämnt i det andra åket kunde Skutskärsekipaget ta hem spelet.

Det här var Johannes tredje klasseger för året och han har därmed redan nu poäng att klassa upp sig till B-förare.

Hopkoket VOC Mekonomen/Grupp F/Ekonomi innehöll 13 deltagare, där Sandvikens Dag Lundqvist blev bästa gästrike med en tredjeplats. En minut och fem sekunder kom här att skilja fram till segrande jämten Dan Hoff. Till andraplacerade Jonas Edlund, Ilsbo, hade "Dagge” 14 sekunder.

Bland C-förarna ledde Henrik Palm, Ilsbo, innan han körde av vägen och tvingades bryta.

Istället blev det en tuff strid på kniven om förstaplatsen mellan hemmaåkaren Sven-Olov Borg samt Skutskärs Tim Joons/Mikael Pettersson. Borg kunde till slut dra det längsta strået med 2,5 sekunder tillgodo.

I tvåhjulsdrivna klassen var hemmasonen Mattias Hägg helt överlägsen. Segermarginalen skrevs till 47 sekunder före Toyotakollegan Tommy Ström, Härnösand.

Sandvikens Peo Berglund tampades om tredje plats med tre hemmaåkare – Tomas Bergman, Pär Swedh samt Stefan Hedström.

Efter det första varvet var det fördel Berglund, men Bergman kunde därefter ta sig förbi och säkra bronset med 3,7 sekunder.

Peo slutade fyra, i sin tur knappa sju sekunder före Swedh.