Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jordin Sparks

Annons

2007 var då 17-åriga Jordin Sparks den yngsta att vinna talangtävlingen ”American idol” och hon blev förstås stjärna över en natt. Nu har Sparks blivit 19 år och släpper sitt andra album ”Battlefield”. Det gör hon med hjälp av producenter som norska Stargate (Beyoncé), Dr. Luke (Britney Spears) och T-Pain (Akon, Ciara).
Hon gör det även med ett oräkneligt antal låtskrivare, och med så många involverade blir resultatet splittrat. Sparks övertygar ändå på flera spår, i synnerhet när hon håller sig borta från balladerna.
Poppiga öppningsspåret ”Walking on snow” är riktigt njutbart liksom det övertygande bombastiska titelspåret ”Battlefield”. Fefe Dobson-covern ”Dont let it go to your head” är däremot inte lika bra som originalet, och de båda nödlägelåtarna ”SOS” och ”Emergency (911)” är riktiga bottennapp.
Men Jordin Sparks har onekligen en fantastisk pipa, och resultatet av andraplattan är ofarligt, stundtals opersonligt men godkänt.