Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Josefin gillar att prata omkull folk

GD GRATULERAR

Hur känns det att fylla 18 år? – Det känns underbart. Nu känns det som att andra ser mig som vuxen. Själv har jag känt mig ganska vuxen rätt länge. Därför känns det extra skönt att officiellt vara det. Det bästa med att fylla 18 år är att kunna ta körkort. Jag har kört en del hemma och nu ska jag börja ta körlektioner.

Att gå ut och klubba ska bli roligt men jag tycker det känns mycket roligare att kunna gå på restaurang och dricka ett glas vin till maten. Jag ser fram emot att gå på ”Mingel & Bar” och ”Helt enkelt”. Mina tjejkompisar ska bjuda mig på middag och senare på kvällen blir det säkert något bus.

– Det enda negativa är att jag inte hinner rösta. Det är himla irriterande eftersom jag är så politiskt engagerad. Jag började intressera mig för politik under förra valrörelsen. Då gick jag runt på torget och pratade med alla i de olika båsen. När jag kom till Centerpartiets bås kändes det som att de kunde svara på mina frågor på ett sätt som inget annat parti kunnat göra.

– Jag har alltid velat hjälpa folk och tycker att individen är det viktigaste. Liberalism är ett ord jag står för och vill förmedla i min politik. Det finns självklart punkter som jag skulle vilja ändra på men Centern är det parti som passar in bäst på mig.

– Just nu är jag också väldigt intresserad av juridik. Jag tror att det är ett yrke som skulle passa mig. Jag gillar som sagt att hjälpa människor och jag är dessutom duktig på att prata omkull folk. Det som känns svårt i nuläget är betygen. Min motivation är det inga problem med men däremot disciplinen, men eftersom detta är något som jag verkligen vill kommer jag att klara av det.

– Jag har spelat tvärflöjt sen jag var nio år gammal. Jag blev inspirerad av min faster och nu spelar vi tillsammans i flygkåren. Det är väldigt blandade åldrar i kåren men det är bara roligt. Så länge man är duktig att spela ska alla få vara med. Jag ser fram emot midsommarhelgen då vi ska gå högvakt.

– Tvärflöjten har fört med sig så mycket roligt i mitt liv. När jag var liten sa jag till min pappa: ”Om jag dör ska jag ha flöjten med mig”. Detta känns förstås väldigt lustigt nu men det visar ändå vilka starka känslor jag har för musiken. Jag träffade dessutom min pojkvän via flygkåren. Vi har känt varandra sen vi var små men det var bara för något år sedan jag förstod vilken underbar kille han är. Jag ser verkligen fram emot att fira min födelsedag med honom men han har varit väldigt hemlighetsfull så jag vet inte alls vad han har hittat på.