Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Josefine Torkkel avgjorde för Huge

Det var en händelselös match mellan Huges damer som mötte Brynäs på Kastvallen. Efter något passivt spel med mycket bollinnehav från båda lagen klev Josefine Torkkel fram och avgjorde för hemmalaget.

Det var ett jämnt spel som inte skapade särskilt många målchanser i första halvlek. Båda lagen spelade passivt och försökte behålla bollinnehavet i laget så mycket som det gick. Det var dock Huge som hade de hetare chanserna men halvleken slutade mållöst.

Efter tio minuter in i andra halvlek fick Josefine Torkkel ett friläge efter en fin passning från Malin Olsson, och gjorde matchens enda mål. Efter målet fick Huge en mer offensiv attityd i sitt spel och Brynäs försökte spela på kontringar i hopp om en kvittering. Huge matade på i flertal offensiva löpningar i ett försök att utöka sin ledning.

– Vi hade bra kontroll på situationerna hela matchen. Vi gör det vi ska och försvaret fungerade riktigt bra, säger IK Huges tränare Johan Liljemark.

Matchens målgörare Josefine Torkkel instämmer:

– Vi spelade otroligt bra idag. Vi var det bättre laget och försvaret fungerade riktigt bra. Vi hade några chanser i första halvlek som jag tycker vi borde tagit.

Torkkel gällande det avgörande målet:

– Jag fick bollen helt fri, har lärt mig att inte tänka så mycket. Det var antingen att slå bollen mot högra- eller vänstra hörnet. Det gick bra och alltid skönt med en seger, kommenterar Josefine sitt mål.