Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juholts ersättning hett ledarämne

/

Håkan Juholts hyresersättning är ett hett ämnen bland landets ledarskribenter. Många tycks köpa hans förklaring om slarv, men undrar om väljarna gör detsamma och frågar om han är en lämplig statsministerkandidat.

Annons

Liberala Gefle Dagblad påminner om att Juholt som partiledare har en månadsinkomst på 144 000 kronor och dessförinnan en period haft en fallskärm från Socialdemokraterna på 80 000 kronor i månaden i kombination med riksdagsarvodet:
"Med sådana inkomster skulle väl inte ens Krösus Sork och Joakim von Anka lura till sig ett hyresbidrag på några tusenlappar".
Andra ledarskribenter är något mer försonliga.
"Möjligen mänskligt, men det hela är rejält pinsamt", skriver moderata Borås Tidning och tillägger:
"Alla kan göra misstag men politiker på den nivå där Juholt befinner sig måste ha ett annat förhållningssätt och en annan vakenhet".
Ha bättre koll
Centerpartistiska Östersunds-Posten tror att Juholt har handlat i god tro. "Men ska den främste företrädaren för landets största oppositionsparti som aspirerar på statsministerposten, inte ha bättre koll? Svaret är givet: Det måste han ha."
S-märkta tidningar anser att Juholt borde vetat bättre. Arbetarbladet konstaterar att han gjort bort sig. Byken borde tvättats innan medierna avslöjar fusket. Korrigeringen borde ha gjorts innan Aftonbladet fick nys om det. Inte efter.
"Tyvärr ger dock fredagens avslöjande intrycket att Håkan Juholt är en slarv-Putte, alternativt inte har rent mjöl i påsen", skriver tidningen.
Vända blad
Även Dala-demokraten uppehåller sig vid pålitligheten:
"Efter en tid kan en kletig sörja där allt från olika besked om Libyen, lägenhetskostnader, utkast till budget utan a-kassehöjning och annat fästa på honom och ge en bild av en politiker som inte är att lita på".
Men tidningen vill vända blad, gå vidare och låta de politiska frågorna stå i centrum.

(TT)

Mer läsning

Annons