Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julafton när Jula öppnade

Prick nio i går morse slog Jula i Hemlingby upp portarna för första gången.
De som väntade utanför fick bitar från en jättelik tårta.
Och de 100 första som handlade fick en kasse med Julaprodukter.

Nedräkningen var till ända när Jula i Gävle öppnade sitt 35:e varuhus i går. Varuhuset har byggts av företagets eget fastighetsbolag.

De som väntade utanför i den över 50 meter långa kön bjöds på bitar från en enorm tårta – gul och med texten ”City Gross” på.

– Vi bjuder på tårta till Julas kunder och berättar att vi i kväll öppnar här bredvid, sa en representant för matkedjan City Gross.

Jula å sin sida bjuder på en kasse med varor till sina 100 första kunder. Och inte bara under premiärdagen.

– Ända till på söndag skänker vi en påse med Julaprodukter till de första som handlar, säger varuhuschefen Mikael Kyrk.

Eva Wall kom för att köpa en kaffebryggare och blev en av de lyckligt lottade som fick en extra kasse produkter med sig hem.

Lite för sent anlände Nils Eriksson. Han hade åkt ända från Tierp för att handla en grill och massor av lysrör.

– Här är det verkligen stort och nytt och fräscht. Men så är det ju också en ny butik, säger han på väg ut med den fyllda vagnen.

Jula är störst i Sverige på oljefyllda element. Men elementen säljer bra först när hösten nalkas och det blir mörkt och ruggigt ute. Nu på våren har affären däremot störst sortiment av varor med anknytning till trädgården.

– Det är framförallt fyra saker vi säljer mycket av året runt: handverktyg, maskiner, elgrejer och skyddskläder, säger Mikael Kyrk som flyttade från Skara till Gävle för två år sedan för att driva restaurang och i påskas utsågs till varuhuschef.

Joachim Frykberg, marknadschef, ser inget negativt i att varuhuset till grannar får jättar som Biltema och City Gross.

– Bara bra att det finns många billiga affärer i samma område. Då behöver inte kunderna åka till mer än ett ställe för att göra sina inköp. Här händer mycket just och det känns som att Hemlingby håller på att bli inne för konsumenterna.

Finns det någonting som utmärker Jula i Gävle jämfört med de 34 andra varuhusen?

– Vi har lagt på lite extra i entrén här. Vi brukar alltid testa lite olika koncept i våra nya butiker. Här kollar vi hur det fungerar med snedställda hyllor.