Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julefrid i spisvärmen

En knapp vecka kvar. Köttbullarna ligger i frysen. Knäcken frestar i skafferiet. Rullrånen höll och blev goda och spisen lika kladdig som alltid när rånjärnet åker fram.

Annons

Men Jansson blev det bakläxa på. Potatisen var för mjölig så vid provsmakningen var det mest potatismos i formen. Tänk att misslyckas med nåt som man har gjort i så många år. Gör om och gör rätt!

Och så var det skinkan. Ska man slå till på en färdigkokt, billig eller en dyr efter en nasse som förhoppningsvis haft ett gott liv? Det får nog bli den dyrare, skinkan är ju en av höjdarna på julbordet. Och så kommer dottern och fixar wasabisill – en succé från förra julen.

Jodå, det blir nog jul i år igen. På lördag när Sven Wollter är tomte i radion och svarar på möjliga och omöjliga frågor från barn och grönkålen puttrar i grädde på spisen, strax innan det är dags att doppa den första skivan tunnbröd i skinkspadet och kommentera skinkan – är den lagom mjäll och salt? – så sprider sig säkert julfriden.

Känn den ni också!

Mer läsning

Annons