Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julgransplurring i Valbobadet

På lördagen var det Julgransplurring i Valbobadet. Med tomte, klappar och fiskdamm. Och så en massa bad och plask förstås!

Här skrevs historia för det var första gången alla kunde komma på en så blöt julgransplundring. Att förre badchefen Per-Åke Thorsell brukade ta på sig tomteluva på julafton är inte riktigt samma sak.

En del hade redan köat i tjugo minuter när dörrarna öppnades klockan ett.

Bara det att badet höll öppet för allmänheten en söndag lockade, den tiden brukar annars vara vikt för simskolan. När dessutom julgransplundring och fika ingick i badpriset nappade många barnfamiljer.

Det räckte med en guldpeng för att komma in och 68 besökare betalade glatt och dit hörde inte de många icke-badande föräldrarna.

– Det är hur roligt som helst men man vill ju att barnen ska ha plats i bassängen så jag badade inte i dag som jag brukar. Det är dåligt att de pratar om att stänga badet, säger Jenny Angelöf som bor i Valbo.

För det här var en dag som inte enbart vikt för glädje och stoj.

Satsningen och den stora uppslutningen har också med badets framtid att göra och blev ett sätt för Valboborna att tydligt visa att de vill ha sitt bad kvar.

Reaktionerna på förslaget att satsa på Fjärran Höjder i Gävle och lägga ner Valbobadet har väckt reaktioner och många vill slåss för sitt bad.

Malin Persson, Håkan Björnstrand och Sandra Öbrink har suttit vid ett av borden där bordsskivan till slut täckts av påsar med Juleskum, pratat och tagit det lugnt medan de sju barn de gemensamt har med sig oavbrutet stimmat i bassängen.

Utom när det var julklappsutdelning av tomten Per-Åke Thorsell och fiskdamm. Alla som ville delta där fick ta med sig ett eget paket för 15-20 kronor.

– Vi fick mail från skolan i veckan och bestämde oss direkt för att gå hit och det har varit mysigt. Nu får vi hem trötta barn till kvällen, säger Malin Persson.