Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmusik goes rockabilly

I slutet av konserten tog John Lindberg sig an Bruce Springsteens härliga ”I’m On Fire” – och det var precis vad det handlade om.

Annons

Den 24-årige Järbosonen (herregud vad tiden gått fort sen vi skrev om honom som supertalang i tio-tolvårsåldern) var rena rama eldslågan när han fick spela i hemkommunen med åtskilliga människor från just Järbo på plats i den sittande publiken.

Ja, det sprutade gnistor om hela trion, nu förstärkt med glädjespridaren Stefan Nykvist från Lars Kristerz. Röken låg tät över scenen hela tiden och det var också riktiga rock’n’roll- och rockabillyrökare som kvartetten skickade ut till den välfyllda salongen.

John Lindberg Trio har energi och spelglädje som sina motton och blir bara bättre och bättre för varje år som går.

Numera ett moget, fullfjädrat band som kan välja och vraka bland alla erbjudanden.

Julshowen var ungdomligt fräsch med en rad egenkomponerade alster som kontrabasisten Martin Engströms välgjorda ”Christmas All Over Again” – men också visades stor respekt för gamla stammen med Elvis, Bing Crosby och Chuck Berry i spetsen.

John Lindberg kan sannerligen spela gitarr ur den högre skolan och han har en röst med många nyanser.

I ”Why Don’t You Dance” exploderade John för att sedan varva ner i ”Blue Christmas” till ackompanjemang av Nykvist på dragspel. Den sistnämnde klämde senare till med klassikern ”I’m Ready” med intensivt pianolir och långt ifrån den dansbandspop han sysslar med vanligtvis.

De fyra kom från metropolerna Bjursås (Engström), Älvdalen (Nykvist), Järbo (Lindberg) och Sandviken (den eminente trummisen Jocke Dunker är snart ikapp farsan Ingemars skicklighet).

Och de kom, sågs och segrade inför en publik som tycktes gå hem välbelåten efter avslutande extranumret ”Runaway Train”.

Annons