Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juniorlöftet Larsson kvar i Brynäs – trots allt

Johan Larsson kommer att spela med Brynäs i vinter.

– Ja, så kommer det att bli, säger Johan.

Annons

Dessutom får han visa upp sig på hemmais när Brynäs drar till Gotland på träningsläger i sommar.

17-åringen slog igenom med dunder och brak när det blev VM-silver med det svenska J18-landslaget. Efter det kom snacket igång att han hellre ville spela seniorhockey nästa säsong än ytterligare ett år med juniorhockey i Brynäs.

Men nu har han tänkt om.

– Jag blir kvar i Brynäs. Jag får träna med A-laget i sommar och höst och det är upp till mig själv att visa att jag är värd en chans. Det är helt okej att spela med A-juniorerna också.

Det är ungefär samma upplägg som den ett år äldre Calle Järnkrok hade förra våren. Han slog igenom ordentligt när han fick chansen i vintras.

– Det är klart att det sporrar att se att han lyckades. Jag ska göra allt för att visa att jag också håller, säger Johan.

När Brynäs åker till Gotland (se separat artikel) kommer han i alla fall att vara en del av A-laget. Johan flyttade från ön för två år sedan.

– Klart det blir riktigt roligt och spännande. Gotland är fortfarande hemma och det brukar bli några sommarveckor där. Nu blir det häftigt att få spela mot mitt gamla lag.