Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kall Barnens dag

SANDVIKEN
Dagens tivolitroféer är två leoparder och en ekorre som fångats i en mjukdjursautomat. Nu väntar karusellerna och de andra attraktionerna i Stadsparken.

Annons
- Vi ska gå vidare till radiobilarna, säger Susanne Bleckert som håller i de uppstoppade leksaksdjuren.
Axels tivoli har precis öppnat och arrangemanget Barnens dag i Sandviken är inne på sin tredje och avslutande dag. Barnen i familjen Bleckert tar vara på den sista chansen att gå på tivoli innan vintern kommer. Att den är på väg märks tydligt på vädret. Barnen är ordentligt klädda med både mössor och vantar.
- Det är väldigt kallt. För egen del hade jag gärna stannat hemma i dag, men barnen ville gå hit, säger Susanne Bleckert.
En bit bort står Rosmari Olén och Anita Tano bakom ett lotteristånd. Priserna är stora Nalle Puh-björnar och hjärtformade figurer. De gör en insats för Sandvikens brottarklubb där deras söner är aktiva. Än så länge går inte affärerna speciellt bra.
- Vi har sålt två remsor för tio kronor styck idag, säger Anita Tano.
Båda är klädda i dunjacka och långkalsonger för att hålla värmen. De har varit med förut och vet vad lotteriförsäljning i höstrusk innebär.
- Det är synd på vädret, i fjol var det betydligt bättre. Arrangemanget skulle vara några veckor tidigare, säger Rosmari Olén.
Under den första timmen är det glest mellan besökarna de flesta karuseller står stilla. Men lottförsäljarna är ändå hoppfulla.
- Senare idag kommer Tobbe Trollkarl hit och så blir det godisregn. Då kommer det nog mer folk, säger Anita Tano.

ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se