Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle anmäld!

En person har anmält nr 30/2009 av Kalle Anka – ett härligt, extratjockt sommarnummer på 84 fullmatade sidor för övrigt! – till Konsumentombudsmannen. I detta nummer får den driftige Kalle för sig att investera i ett exemplar av den superpopuläre Åke Skråls senaste CD, sedan bränna den i hundra ex och sälja. Men han ertappas av den girige skivbolagsmogulen Joakim von Anka – vem annars? – och hotas med anmälan och böter. Märk väl: Kalle hinner aldrig komma till skott. Som vanligt stupar ett av hans många affärsprojekt.

Han ber på sina bara knän Joakim om förlåtelse, lovar dyrt och heligt att aldrig göra om det. Det finns tyvärr skäl tro att det var de bortskämda knattarna som illojalt sprungit till den girige multimiljardären och tjallat. Det intressanta är vad anmälaren – hans eventuella koppling till musikbranschen är i skrivande stund oklar – tänkt med sin anmälan, om han nu tänkt något överhuvudtaget: att Kalle ska dras inför domstol för ett brott han INTE begått? Att varna oss som läser tidningen för piratkopiering? Storebror – läs: von Anka – ser oss.

Det börjar lukta rötmånad...