Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalles dödsdom är hävd

Polisens jakt på älgkalven Kalle är tillsvidare avblåst. I fredags överklagade älgparksägaren Lars Arkesjö avlivningsbeslutet och ärendet går därmed vidare till domstol.

 

– Nu har vi räddat livet på Kalle tre gånger, säger Lars Arkesjö.
Den omhändertagna kalven i älgparken i Ockelbo får leva vidare. I alla fall tills en domstol har fått säga sitt.
– Nu är Hammarstrand bortkopplad från fallet, säger en lättad Lars Arkesjö.
Beslutet om att älgkalven skulle transporteras till Bollnäs för avlivning togs av vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand på torsdagen. Efter att en polispatrull fått åka från älgparken utan kalv försökte Lars Arkesjö genom telefonsamtal få åklagaren att backa under torsdagseftermiddagen.
Men Mikael Hammarstrand visade sig vara omedgörlig och pekade på gällande jaktlagstiftning som säger att den som tar hand om övergivet vilt begår jaktbrott. Samtalen under torsdagen ledde således ingen vart.
Men när det ringde på Lars Arkesjös telefon på fredagsförmiddagen tog dialogen en ny vändning.
– Jag sa att jag ville att Kalle skulle få leva och växa upp i vår park. Då upplyste Mikael Hammarstrand mig om att jag kunde överklaga hans beslut, säger Lars Arkesjö.
Älgparksägarens inlämnade överklagan gör att avlivningsbeslutet hävs tills vidare och att fallet nu går till domstol.