Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kameraexperten" blåser kunder

Ska du köpa en ny kamera eller mobil? Gör det inte på nätföretaget Kameraexperten.se. Betalar du med kort över nätet är risken stor att de tar dina pengar utan att skicka några varor.

– På bara två dagar har tre kunder som blivit lurade av det här företaget ringt oss, två i Gävle och en i Ockelbo. Då är det något som inte stämmer. Därför vill vi nu gå ut och varna allmänheten för det här företaget, säger Anna Mähler på Gästriklands konsumentvägledning.

Kunderna hade köpt kameror och mobiler på Kameraexperten.se, som också säljer tv-apparater och annan hemelektronik. Ungefär 4000 kronor vardera har de betalat med kort på företagets hemsida. Sedan följde flera veckors väntan.

– Först hade de fått svar via mejl om att varorna skulle komma. Sedan gick det plötsligt inte att få kontakt med företaget, varken via mejl eller telefon, säger Mähler.

De här kunderna är inte ensamma. 170 polisanmälningar om bedrägeri har gjorts på bara några veckor och enligt flera medier har en förundersökning mot företaget inletts. Företaget är registrerat i Stockholm, på ett boxnummer. Företagets ägare är en 26-årig man. GD har, utan framgång, försökt nå honom för en kommentar.

– Det är säkert betydligt fler som är drabbade. Det här är ju ett ganska nytt sätt att luras på. Teknikutvecklingen ställer mer krav på dig som konsument, säger Anna Mähler.