Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpa på, Rosen!

Detta inlägg handlar om det försök till smutskastning av Kvinnohemmet Rosen som pågår.

Annons

Det förekommer såväl rent förtal som uthängning av namn på anställda. Det gör ont i min själ när jag läser alla dessa inlägg.

Kvinnohemmet Rosen tar emot kvinnor som på olika sätt farit illa i livet. Det handlar om kvinnor som allt från att ha varit utsatta för sexuella övergrepp, som såväl kvinnor som har tunga alkohol samt drogmissbruk. Det är enkelt förklarat kvinnor som fallit genom det samhällsnät som vi har här i Sverige. Det samhällsnät som vi tar för givet ska plocka upp alla som är på drift. Men så är det inte har jag fått lära mig.

Jag som skriver detta är själv anhörig till en kvinna som har genomgått sin behandling på Rosen. Hon är i dag min sambo och fästmö. Hon utsattes som ung för sexuella övergrepp, hennes föräldrar var missbrukare vilket inte gjorde hennes stig här i livet rakare. Till följd av hennes uppväxt så blev hon själv missbrukare av tunga droger redan från ung ålder, de sexuella övergreppen fortsatte i över 20 års tid.

Sen kom den dag då hon kom till Rosen, det är cirka tre år sedan. Hon kom dit eskorterad av kriminalvården iförd handfängsel, utan någon som helst tilltro till systemet eller samhället. Men med mycket tuff kärlek och rätt behandling så har hon funnit sig själv.

Hon tar ansvar för sina handlingar. Hon är drogfri sedan tre år tillbaka. Hon är i dag som vem som helst av oss andra i samhället. Hon har i dag ett jobb där hon tjänar ”vita pengar” för första gången i sitt liv, hon har en egen lägenhet. Även detta för första gången, då hon levt som hemlös under stora delar av sitt liv. Allt detta har hon fått möjlighet att ta del av tack vare dessa eldsjälar som jobbar på Rosen. De ser dessa kvinnor för vilka de är, och inte för vad de gjort. Min sambo är bara en av många kvinnor som Rosen hjälpt upp på fötter igen.

Fortsätt kämpa Rosen, vi är många som står bakom er!

1891

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare