Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kan Anton ta en ordinarie plats nu...?"

Annons

Hej Keb!
Några frågor som har dykt upp i mit huvud, när jag har tittat på JVM.

Anton Persson har spelat rätt bra och rosats av till exempel Wikegård.
Jag tycker också att han har imponerat.
Tror du att han har någon chans att ta en plats i Brynäs nu?
Hur stor skillnad är det egentligen i klass mellan JVM och Elitserien?

Och så en fundering, angående små rinkar: Skulle du vilja se spel på små rinkar även i Sverige?  Hedesundasonen och JVM-centern Anton Persson har visat att han är en framtidsman av mått under turneringen i Kanada, en mycket duktig och för laget värdefull tvåvägsspelare, typ Hansen.

Anton har även imponerat på mej i TV-matcherna - men att han för den skull skulle ta en plats direkt i A-laget vid hemkomsten är långt ifrån självklart.
Fast möjligt att han får det, åtminstone fram till att Alexander Sundström kan göra come back om nån dryg vecka eller 14 dar.
Och det skulle även frigöra Ove Molin från nuvarande centerplats. Vi får se vad coacherna har för syn på saken, närmast då i hemmamatchen på torsdag mot Luleå eller lördag mot Skellefteå.
---
Skillnaden mellan juniorspel och elitserien är förstås stor, det spelas ett helt annat spel exempelvis i pågående JVM-turnering, ett mer frejdigt och öppet spel med fin skridskoåkning bland annat, medan det i elitseriesammanhang är mer uppstyrt och taktiskt sett långt mer avancerat.
---
Spel på mindre rinkar i Sverige skulle jag direkt applådera, det skulle innebära mer tempo, större fart och frenesi och klart mer målchanser, då det hela tiden måste lossas skott eller dumpa in pucken i zonen och åkas skridskor med hög fart ända fram till sargen.

Allt det här skulle definitivt vara ett friskhetstecken för svensk hockey och publiken skulle definitivt tycka det vara roligare och mer underhållande.

Mer läsning

Annons